Fra opgivet dressurhest til distancehest

Dette er en lille beretning, fra den virkelige verden, om en hest, der ikke levede op til tidligere ejers forventning om en kommende dressurstjerne på konkurrence plan. Til sidst blev den opgivet og solgt – den kunne nok gøre sig godt som turhest.
Jeg mødte hesten og dens nye ejer for første gang i januar 2018. Af al den problemadfærd hesten havde, så var det, der berørte mig allermest, dens enorme modvilje mod at gå frem. Ved det mindste pres, så trak hesten håndbremsen og slog benlåsen til.

Nederst i denne artikel er der et videoklip fra en lektion med denne hest og dens nye ejer. Det er fra november 2018, den 3. lektion med trav, efter en længere skadespause hen over sommeren. Jeg har valgt dette klip fordi det langt fra er perfekt og sådan er verden jo også. Samtidig så viser det rigtig godt en del af den problemadfærd (om end i en mildere udgave end i starten), som var årsagen til at hesten blev opgivet, og hvordan hesten i dag tackler det og bliver rigtig fin, når vi ”bare” følger med – Go With the Flow😊
Når vi træner den hest vi har på dagen, så får vi det bedste ud af træningen. Det er ikke altid det vi har planlagt, og nogle gange må vi lægge en anden plan.

Læs hele artiklen her.